Thursday, April 28, 2011

Berita Terkini Puteri Tersayang

Assalamualaikum ....

Kembali bersiaran slps beberapa minggu rehat .. Tak sempat nak update la walopon banyak menda nak cite.. Heheheheheh.. Ni nak update citer terbaru puteri kesayanganku.. Farhana Batrisya a.k.a FANTASTIC FARHANA..



28.4.2011, 11.00am

Hari ni ada check up kat PPUM, follow up Paeds Clinic dengan Prof Mary Maret. Mcm yg sy mention sblm ni kat FB.. Prof Mary memang x setuju aku bagi produk TF kat Farhana. Kata dia hanya 5% keberkesanan pada Farhana. Tapi bagi aku lain plak.. aku nampak perubahan yang sangat besar pada Farhana lps guna produk ni. Aku pon tak paham kenapa Prof Mary x mo terima langsung keunikan produk TF ni.. Hurmmm.. nak buat camne kan? Kalo tau, mmg aku x kan berkongsi ngan dia.. Tapi nak buat camne, aku mmg eksited nak cite kat Prof perubahan yg aku nmpk lps guna TF.. Tak per la cite panjang2 bab tu.. x mendatangkan mslh pon buatku.. AKU TETAP SETIA MENGGUNAKAN TRANSFER FACTOR OKEY?

Berita gembira nak kongsi kat sini...... Ingat tak sebelum ni penah cite bab puteri x dapat bantuan kebajikan? Oooo lupa hek, princess dan JKM .... setahun yang lepas..... Alasan penolakkannya .... LAIN2...


Mula2 tu memang mcm da putus asa je nak mohon lagi.. Tapi lepas En. Azman JKD Petaling datang sekali lagi a few weeks ago.. Kali ni datang , nampak cam ada harapan nak dibantu. Bukan untuk saya, bukan suami dan anak2 teruna saya, tapi puteri tunggal saya... Bantuan utk anak OKU Sakit Terlantar..


Prof Mary bagi   surat sokongan / borang utk aku submit kat JKM.. nampak x Prof tulis apa? My princess memang perlukan bantuan "whelcha" mcm Usop.. tapi princess punya will be more cantik and nice sebab custom made utk princess.. And for sure saya akan pilihkan kaler merah @ pink buat puteri. Cantik tak?

Alhamdulillah.. semoga JKM x menolak lagi kali ni.

Tapi di sebalik berita gembira ni, ada terselit sket berita yang x berapa seronok.. Maybe nanti doc nak buat minor operation sket kat puteri sbb muscle paha dia agak ketat sket... So bila nak kembangkan kaki dia utk tukarkan pampers dia agak susah sket.. Nak bersihkan private part dia.. Prof cakap, kalo bia lama2 it might be worst nnt, so dia terus refer pada Klinik Ortopedik...

Paling tidak pon, doc kat sana akan beri cadangan yang lebey baik drpd buat operation utk betulkan dislocation of the hips joint... Prof kata, kalo operate pon, mslh dislocation tu akan datang blk.. sbb CP - Spastic ni mmg slalu scissoring... kaki bersilang.... Tunggu yer next update lps jmp Orto nnt...

Apa pon jua yg datang, mama tetap lalui .. 
Mama akan redah apa jua yg datang untuk kakak.. 
Biarpon mama berseorangan .. 
Kekuatan dalam diri kakak jadi sumber inspirasi mama..
Mama sayang kakak... 
Smp mama mati..........
~babylove~

5 comments:

Ibu Darwisy Comey-Lotey said...

hope kak husna tabah menghadapi..insyaALLAH semuanya akan berjalan dgn lancar amin..senyum skit kak cuna..(name manje gitew)

nOura~~~ said...

semuga husna terus kuat utk farhana...

padlie said...

sy dulu mintak wheelchair susah nak dapat.. alasannya keluarga saya kecil.. tp saya mohon pula melalui Yayasan Kebajikan Negara, direct dengan Datuk Siti Zaharah masa tu.. Dapat motorized punya.. Ada sebiji lg saya minta melalui Persatuan Shuang Fu.. Last sekali saya minta direct dengan Datuk Shahrizat..

Jangan putus asa kalau dia reject..

.:princess arisya:. said...

Semoga akak tabah melalui liku kehidupan ini, eida tau akak seorang yang tabah dan kuat...

Farhana pula, acik doakan moga cepat sembuh ye yunk....

Aina said...

selamat hari ibu husna..(belated wish)

u r great mother:) teruskan berjuang tuk farhana!teruskan kecekalanmu itu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket