Sunday, December 14, 2008

Wonderful Birthday Celebration

Hye seme..... Jumpe lagi. Heheheheheh.. Tengah tersenyum, tersengih sorang2 cam kerang busuk ni. Semalam besday princess.. yg pertama. Genapla princess setahun.......... Alhamdulillah. Akhirnya princess berjaya melalui detik2 kehidupan yang penuh dugaan dan pancaroba dengan penuh semangat. Princess semakin sihat dan semakin aktif. Tapi princess still belom ada gigi. Takpe la kan? Janji princess sihat. Aunty / Uncle seme.. Princess da boleh golekkan badan left and right. Princess boleh terbalikkan badan sendiri sekarang. Dah boleh meniarap! Hihihihihihi.. A happy moment for mummy and daddy to see princess improving herself day by day. Go Go Princess.... U can do it.

Tapi, on Princess's birthday, dia demam plak. Alahai.. siannya... Ms amik dari rumah pengasuh petang jumaat tuh nampak dia lemah sangat. Cik Sarah ckp, dia takmo menyusu sangat. Mummy so worried. Iskhh.. then daddy kata, jom pegi Trauma & Emergency PPUM. Risau tgk princess ms tu. Mata kuyu Nafas turun naik perlahan sangat. Sian dia.. Badan dia x panas sangat pon. Tapi keadaan dia tu.. buat mummy and daddy x senang duduk. Sampai emergency, terjumpa lak dengan doktor yg penah supervise dia dlm ICU dl, Dr. Ng. So dia ckp princess memang demam. Alahai.. siannya........... Mula2 dia ckp, nak masok ward x? For 1 or 2 days... ahaksss.. i said.. can we try 1st to feed her at home. Then he said, OK... but if she refused, please please come back ok? haaaaa.. lega sket.... mummy daddy hope sangat princess nak menyusu, so bleh makan ubat. Heheheheheh. Dalam kete dia merengek, mummy kasi susu, dia hisap smp habes. Syukur alhamdulillah. Thank you ye princess... Sbb jadi good girl.

So today is mummy's birthday. Daddy was the 1st to wish me. Hihihihiih.. siap bisik kat tinger.. happy birthday sayang... Hihihihih.. Then Abg long and Adam start to sing Happy Besday Mama, Happy Besday Mama, Happy Besday Mama.. Dah pukol 12.10am riuh satu rumah. Byk sms / email yg masok.. X terlayan / x terbalas. Hehehehe.. Thanx pada seme kengkawan ye.. Thanx for da wish. Daddy kasi hadiah special.. Kasi mummy kasut baru, bawak mummy p makan. But i asked for Food Court Carrefour Subang only. Teringin nak makan claypot Tom Yam. Yummmiiieeeee... Thanx Sayang... Love u So Much. Pastu malam, pegi rumah mak ayah sebelah daddy. Heheheheheh.. Mak ajak makan sama2 as kami dah lama x dinner together. Pas2 ayah ajak klua ... mula2 nak p main bowling, tp dah malam . Then ayah ajak p makan Pizza kat State, PJ. Alahai.. tengkiu mak ayah.. x expect pon diorg nk belanja makan sbb td dah makan kat rumah. Memang kenyang abes.. 4 keping hawaiian chicken and BBQ chicken stuffed crust! Aha... gambar nnt mummy upload k....

For all, My dearie Hubby, Kids, Mama Abah, Mak Ayah, cousins, friends.... Thanx for all the wish. Please pray for my princess... Bye.......

3 comments:

a b a n g b u y o n g said...

hahaha... saaaaaayang daddy... ehhe... moga kekal sampai akhir hayat...

emellia said...

salam perkenalan..
aku ikuti kisah puteri mama tu. sedih.. dugaan yang kuat buat orang yang sabar seperti mama. aku doakan si puteri semakin sihat.. amin

* rajin la jengah blog aku ye..

corotte said...

ya allah, kau tabahkan hati keluarga ini ya allah... blog ni aku jumpa kat extipenang nyer profile sebab aku pun xti penang tapi tak sangka lak citer camni.... cam ni punya ujian pun nkorang dah lepas... insyaallah mmg mantap la iman....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Photobucket